78 000 желаещи да заживеят на Марс

25126
78 000 желаещи да заживеят на Марс

Над 78 000 души са изявили желание да напуснат Земята завинаги и да заживеят на Марс в рамките на амбициозен телевизионен риалити проект, предаде БГНЕС.

Организацията с идеална цел Марс уан планира да създаде човешко селище на Червената планета до 2023 г. и ще заснема всеки аспект от десетилетната мисия. Успешните кандидати трябва да преминат през двегодишен подбор и да се обучават още седем години преди да заминат за Марс и никога повече да не се върнат на Земята.

Съоснователят и генерален директор на Марс уан Бас Лансдорп заяви, че очаква над половин милион кандидати да подадат заявления до крайния срок 31 август. "Със 78 000 кандидати за две седмици това се превръща в най-желаната работа в историята. Марс уан е мисия, представляваща цялото човечество и истинския му дух ще бъде оправдан, само ако бъдат представени хора от цял свят", допълни той.

Марс уан получи кандидатури от над 120 страни, включително над 3500 от Великобритания. В рамките на процеса по кандидатстване всеки кандидат трябва да обясни защо иска да отиде на Марс в едноминутно видео. На първия етап от процеса по подбор ще бъдат избрани между 50 и 100 кандидата.

Кандидатурите, които получихме, идват от разнообразен кръг личности, професии и възрасти", заяви д-р Норберт Крафт, главен лекар на Марс уан. "Това е важно, защото това, което търсим, не се ограничава в някакъв определен кръг от хора. В първия кръг ще вземем най-отдадените, творчески, издръжливи и мотивирани кандидати", допълни той.

Накрая зрителите ще гласуват и ще изберат група от обучаващите се кандидати, които да станат пратениците на човечеството на Марс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос