Ентусиаст направи видео за кацането на Луната от архива на "Аполо"

12468
Ентусиаст направи видео за кацането на Луната от архива на "Аполо"

Потребител на сайта за обмен на видеа Vimeo, известен с ника harrisonicus, е монтирал кратък филм за полета и кацането на Луната – от хилядите снимки, публикувани на страницата на проекта "Архив Аполо".

Саундтрак към видеото са станали две композиции: Lift Motif на Кевин Маклеод и Start Start на групата Built By Snow.

НАСА публикува невероятни снимки от мисиите "Аполо"

След разкритието си за съществуваща вода на Марс миналата седмица, американската космическа агенция НАСА повиши още повече интереса към...

Повече от 8400 снимки с висока резолюция, получени от американските астронавти по време на полетите на Луната, бяха качени в мрежата през октомври 2015 г. от ентусиаста Кип Тиг. Той е събирал архива 15 години.

На снимките са запечатани не само пустинните ландшафти на земния спътник и космическите апарати, но и битът на американските астронавти. Всички снимки са изпълнени с камера Hasselblad. Архивът тепърва ще се попълва, тъй като в него липсват снимки от мисии 7,8, 9, 10 и 13 на "Аполо".

Програмата "Аполо" е била приета в САЩ през 1961 година с цел осъществяване на първия пилотиран полет на Луната. Извършени са шест успешни кацания на астронавти на повърхността на нашия спътник, като последната е през 1972 г. Програмата е закрита през 1975 година.

Кацането на американците на Луната е породило множество конспиративни теории, наричани "лунната конспирация". Скептиците смятат, че всъщност астронавтите на НАСА не са били на земния спътник.

Диета от червеи и растения за астронавтите в Космоса

Всички знаем, че астронавтите в Космоса се хранят с различна от нашата храна. Тя обаче обикновено наподобява стандартните хранителни пр...

Наскоро руски ентусиасти обявиха събиране на средства за малък орбитален апарат, който да заснеме следите от пребиваването на американските астронавти на Луната и съветските луноходи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос