Гигантски астероид ще удари и унищожи Земята след месец?

24161
Гигантски астероид ще удари и унищожи Земята след месец?
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Земята ще бъде унищожена след четири седмици от гигантски астероид с диаметър 2,5 мили (4 км), който идва към нашата планета, съобщава „Дейли телеграф”.

Според теоретици на конспирацията светът щял да загине при сблъсъка, който щял да се случи между 21 и 28 септември, предаде БЛИЦ.

НАСА отложи поредния край на света

НАСА опроверга слуховете, че огромен астероид може да се вреже в Земята в района на Пуерто Рико в периода 15–28 септември, тиражи...

Твърденията произхождат от самозвания пуерторикански пророк Ефраин Родригес, който уведомил американската космическа агенция НАСА. Според него той получил видение как астероидът навлиза във въздушното пространство над пуерториканския град Аресибо. Той щял да падне в Карибско море между остров Мона и курорта Маягуес, който се намира в западнат част на Пуерто Рико. Сблъсъкът щял да причини земетресение с магнитуд 12, от което щяло да последва разрушение на цялата планета.

Тъй като предсказанието разтревожи много хора, НАСА бе принудена да направи изявление, което да изясни нещата. Пол Чоудас от службата за проследяване на небесни тела край Земята отхвърли твърденията на Родригес. В изявление, направено от лабораторията за изследване на реактивното движение в Пасадена, щата Калифорния, той заяви: „Няма никакви доказателства, че астероид или каквото и да е друго небесно тяло е по траектория, водеща към сблъсък със Земята. Няма никаква научна основа, нито грам доказателство, че астероид или друго небесно тяло ще се сблъска със Земята”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос