Извънземните, които ни присветнаха от Марс не били извънземни

114432
Извънземните, които ни присветнаха от Марс не били извънземни
Снимка: techtimes.com

В светлинната точка, която се появява на снимки, направени на Марс от американския робот "Кюриозити" на 2 и 3 април, няма нищо мистериозно и това не е знак за присъствие на марсианци, увериха от НАСА.

Този феномен предизвика редица спекулации в интернет и мнозина видяха в него вероятност от присъствие на извънземни на Марс. Учените обаче охладиха ентусиазма на уфолозите и уверяват, че става въпрос просто за отражение на слънчевата светлина върху скала или в камерата на робота.

"Това са най-вероятните обяснения", каза Джъстин Маки от Jet Propulsion Laboratory на НАСА, който е ръководител на екипа, изработил навигационната камера на "Кюриозити" и отговаря за нейното функциониране.

"Във всичките хиляди снимки, които получаваме от "Кюриозити", виждаме блестящи точки почти всяка седмица", каза още той, за да убеди всички, че това не е нищо необичайно, пише БГНЕС.

Разработва се трето поколение на българската космическа оранжерия "Свет", която да участва в експериментите за полети до Марс

Разработва се трето поколение на българската космическа оранжерия "Свет", в която ще има специално светодиодно осветление и Институтът ...

Светлата точка се явява на хоризонта в същата посока на северозапад, където се намират роботът и следобедното слънце. Блестящата точка се явява на снимките, направени с десния обектив на стереокамерата " Navcam", но не и на следващите, направени секунда по-късно с левия обектив", уточнява още Джъстин Маки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос