Къде да търсим извънземен живот?

7222
Къде да търсим извънземен живот?
Снимка: Thinkstock

Японски учени призоваха колегите си да търсят в Космоса нови биомаркери освен кислород, съобщава Discovery.

Изследването, проведено от екип от Националния институт по естествознание на Япония, е публикувано в сп. Scientific Reports.

Сноудън разказа защо не можем да открием извънземни

На определен етап от развитието на цивилизацията се стига дотам, че е необходимо да се кодират комуникациите. Именно това, според бивш...

Неговата същина се свежда до следното твърдение: наличието на кислород в атмосферата на планетата не гарантира възникването на живот на нея. Според изследователите кислородът не може да е достоверен признак за съществуването на организми.

Изследването е показало, че взаимодействието на титановия оксид с вода също е способно да произвежда кислород, като изпълва атмосферата с него без участието на организми.

Във връзка с това японските учени съветват колегите си да търсят нови биомаркери. Сега вниманието е съсредоточено върху търсенето на живот на екзопланети, чиято атмосфера по състав е сходна със земната. Смята се, че там съществуват поне някакви растения.

Но учените са изчислили, че за създаването на такъв обем кислород, както в атмосферата на Земята, се изисква с титан да са покрити 0,5% от повърхността. За сравнение – на нашата планета този показател е 0,0000005 процента.

Ето къде са извънземните в Слънчевата система!

Базите на извънземните цивилизации се намира на астероиди в нашата Слънчева система. Такъв извод са направили учените от университета н...

Авторите на изследването смятат, че вероятността от съществуване на живот на екзопланети с кислород е доста по-ниска, отколкото се смята. И все пак те изразили надежда, че един ден с помощта на нови телескопи ще успеем да открием живот в Космоса.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос