НАСА обяви как ще превземе Марс

18465
НАСА обяви как ще превземе Марс

НАСА е публикувала подробен план за подготовка за изпращане на свои астронавти на Марс. Докладът "Пътешествие на НАСА на Марс: следващи пионерски стъпки в усвояването на космическото пространство" е достъпен на сайта на американската космическа агенция.

"НАСА се намира най-близо до изпращането на американски астронавти на Марс, отколкото който и да било преди… НАСА насочва нашата нация и целия свят в пътешествие на Марс", отбелязва ръководителят на агенцията Чарлз Болдън.

НАСА показа мястото на кацане от филма "Марсианецът"

НАСА показа снимка на мястото на кацане на мисията Ares 3 от филма "Марсианецът" на Червената планета. В района на тази територия през...

Той също добавя, че в близко време възнамерява да обсъди плана с членовете на Конгреса, както и с национални частни и международни партньори. Самият план предвижда активна дейност по три основни направления.

Първото от тях – Earth Reliant – предлага продължение на изследванията на Международната космическа станция (МКС). В момента това е единствената площадка, на която НАСА отработва технологии за продължително пребиваване на човека в Космоса и неговото влияние върху здравето на астронавтите.

Второто – Proving Ground – е насочено към провеждане на работи с цел създаването на ефективни технологии по манипулиране на обекти в условията на Далечния космос. На първо място това предвижда откриването на междинна база (например на лунна орбита) за доставка на астронавти на Марс.

Третото направление (Earth Independent) включва построяване на независима от Земята инфраструктура в марсианското пространство (не е изключено това да бъде станция на една от луните на Червената планета) и в крайна сметка – на повърхността на Марс.

НАСА разкри загадката на Марс - ето каква е!

Спектрални данни от сондата MRO са помогнали на планетолозите да докажат, че на екватора на Марс периодично възникват своеобразни ручеи...

"Стратегията на НАСА предвижда провеждането на краткотрайни мероприятия и развитието на потенциал за пътешествия на Марс, свързани с устойчивото присъствие в бъдеще на човека в Дълбокия космос", пояснява Уилям Герщенмайер, помощник-ръководител на агенцията.

НАСА е изброила основите, свързани с транспорта, ефективната работа и здравето на астронавтите.

В рамките на предстоящия старт на ракетата на SpaceX НАСА планира да изследва възможностите на надуваемия модул Bigelow Expandable Activity Module. Близки до приключване са базовите работи по основния пилотиран кораб за Марс – Orion. Първият старт на свръхтежка ракета SLS (Space Launch System) следва да се състои в близките три години.

Мисията ARM (Asteroid Redirect Mission) ще позволи да се изследват възможностите за използване на слънчева енергия за преместване на тежки обекти (астероиди) в Дълбокия космос и да се изучи материята на тези небесни тела.

В рамките на проектите DSN (Deep Space Network), NEN (Near Earth Network) и SN (Space Network) НАСА отработва възможностите за ефективна комуникация между астронавтите на Червената планета, орбиталните станции и наземните служби.

НАСА постави шестима души в изолация за 1 година

Екип на НАСА бе настанен в купол близо до неактивен вулкан в Хавай, в който трябва да живее в рамките на проект за симулиране на услови...

През 30-те години НАСА планира да изпрати първите хора на Марс. Мисията ще отнеме около 1100 дни. На повърхността на планетата се очаква кацането на около 10-тонен апарат, което е около десет пъти повече от марсохода Curiosity, както и връщането на част от него на Земята.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос