НАСА публикува невероятни снимки от мисиите "Аполо"

17935
НАСА публикува невероятни снимки от мисиите "Аполо"

След разкритието си за съществуваща вода на Марс миналата седмица, американската космическа агенция НАСА повиши още повече интереса към дейността си, като публикува над 10 000 снимки от мисиите "Аполо" до Луната. Това съобщава BBC.

Кадрите са от всички мисии с човешко участие от 1962 до 1971 година и са публикувани в мрежата Flicr. Те показват различни етапи от полетите до земния спътник - от излитането, през работата на астронавтите, както и хиляди образи на лунната повърхност.

Curiosity проби осма дупка на Марс

Марсоходът Curiosity проби осмата си дупка на Червената планета в хода на дългосрочното изследване на планината Шарп, става ясно от съо...

Всяка снимка на повърхността на Луната е включена в галерията на основателя на архива на проекта "Аполо" Кип Тийг. През годините агенцията нямала възможност да ги публикува, затова ценните материали се трупали в архива. Сега той е решил да ги покаже свободно в интернет. Снимките не са обработвани по никакъв начин.

На снимките с астронавтите се виждат как те вършат ежедневните си неща - бръснат се, ядат космическа храна и се разхождат по лунната повърхност. Понякога им се налага да излизат в открития космос, за да поправят ръчно техниката. Друг път се возят с луноход по безатмосферния спътник на Земята.

До момента в галерията са качени около 8500 снимки. Очакванията са до края на седмицата да бъдат показани общо над 13 000.

Извършен е полет с Мъркюри 8

На 3 октомври 1962 година е извършен космически полет с американския кораб от първо поколение – Мъркюри 8. Това е третият орбитал...

Снимки: NASA/Flicr

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com