НАСА ще изучава слънцето, слушайки го

71729
НАСА ще изучава слънцето, слушайки го
Снимка: Thinkstock/ Guliver

 

Според Националната космическа агенция на САЩ (NASA) най-бързият начин да се разбере Космоса е като се слуша музиката на небесните тела. Това става ясно от информацията на "Фокус", която се позовава на Popular Science.

Програма, която преобразува астрономичните данни в звуци, дава възможност на изследователите да преминават през години от данни с лекота. В космическия център на Агенцията „Годдард“ ученият Робърт Александър слуша аудиофайлове, направени от сателитни данни. Космическият апарат Wind, който се намира между Земята и Слънцето, записва промените в магнитното поле на звездата.

НАСА със сериозен напредък по проект за ракета до Марс

Постигнат е сериозен напредък в процеса на създаване на принципно нова ракета, която да превозва астронавти до астероиди или дори до ...

Механизмът на получаване на звук прилича на запис с микрофон. Ако човек пее или говори, микрофонът засича промените в налягането и преобразува сигналите за налягане в промени на магнитния интензитет под формата на електрически сигнал. Електрическите сигнали се записват на лента.

Магнетометрите на сателита Wind измерват промените в магнитното поле и директно създават подобен вид електрически сигнал. Александър е създал компютърна програма, която превръща тази данни в аудио файл. В по-голямата си част това е „бял шум“, но когато има аномалия, Александър може да я чуе и да отбележи кога се е случила.

Ученият не е единственият, който използва данни по този начин. Той обучава и други физици, които изследват Слънцето, да го слушат.

НАСА има армия от малки роботи, които може да изследват далечни планети

Новите роботи на Националната космическа агенция на САЩ (НАСА) изглеждат като камиончета играчки с дистанционно управление, но в бъдеще...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос