НАСА смята да произвежда кислород на Марс

71899
НАСА смята да произвежда кислород на Марс

НАСА планира да произвежда в началото на следващото десетилетие кислород - ключова съставка на ракетното гориво - на Марс, предаде Асошиейтед прес. От американската космическа агенция представиха седемте инструмента, с които ще бъде оборудван следващият марсоход.

Апаратът ще бъде изстрелян през 2020 г. Марсоходът на стойност 1,9 милиарда долара, ще разполага с два инструмента, чиято цел ще бъде подготовката за бъдещи мисии до Марс.

Марсоходът Opportunity постави световен рекорд за изминато разстояние

Марсоходът Opportunity е изминал изключително дълго разстояние по повърхността на планетата Марс и с това е поставил своеобразен светов...

Единият от тях ще преобразува въглеродния диоксид от марсианската атмосфера в кислород, който може да се използва за ракетно гориво и за дишане от астронавтите в следващи мисии. От НАСА напомнят, че транспортът на гориво за обратни полети до Земята е сериозен товар за апаратите и струва скъпо.

Американската космическа агенция планира също марсоходът да събира интересни скали. Те ще бъдат поставяни в специални контейнери за бъдещи мисии, участниците в които ще ги събират и връщат на Земята за детайлни изследвания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com