Невероятните извънземни бури (Снимки)

14009
Невероятните извънземни бури (Снимки)

Природата понякога e безжалостна, стоварвайки върху човека мълнии, бури и тайфуни. В такива моменти изглежда, че Земята не е най-дружелюбното място, но всъщност на нас много ни е провървяло.

На други планети нещата с атмосферните условия стоят много по-лошо.

Прогноза: Силните бури и дъждове ще стават все по-често явление

Екстремните метеорологични явления ще стават все по-чести в следващите години - предимно бури и интензивни валежи. Това прогнозира дире...

Благодарение на спътникови снимки и данни от сондите астрономите са успели да разгледат и изучат безумни природни явления на планетите в Слънчевата система. Тези катаклизми наистина впечатляват.

Розата на Сатурн. През 2013 година на северния полюс на Сатурн се разгърнал огромен тайфун, напомнящ пъпка на роза. Достигайки размери 2000 километра, той е двадесет пъти по-мащабен от най-големите урагани на Земята. Независимо от високата скорост на вятъра – 540 км/ч, "розата" постоянно стои едно място – на полюса на планетата.

Заснеха полярното сияние на Сатурн

Два мощни космически телескопа - "Хъбъл" и "Касини", успяха да заснемат полярното сияние на Сатурн. Видеото е запечатало кадри в различ...

Двойният ураган на Венера. Южният полюс на нашата съседка Венера е обхванат от невероятен двоен циклон. Открит през 2006 година, той привлякъл вниманието на астрономите със своята устойчивост. След период на затишие от няколко дни ураганът всеки път се формирал практически от нулата. Смята се, че той се явява едно от постоянните явление на атмосферата на Венера.

Големите тъмни петна на Нептун. Появата на антициклони, наречени Големите тъмни петна на Нептун, са доста обичайни за планета с неговата атмосфера. Това, което е поразително, е вятърът, стигащ до безумни скорости – 2400 км/ч. Това е абсолютен рекорд в Слънчевата система.

Останалите невероятни бури на други планети и спътници можете да откриете в Мегавселена.

Учени: Атмосферата на Сатурн и Юпитер е осеяна с огромни диаманти

Долните слоеве на атмосферата на Юпитер и Сатурн могат да съдържат огромни диаманти, а в горните слоеве може да валят "диамантени дъждо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com