Среща с Извънземен разум - реалност, а не фикция

145660
Среща с Извънземен разум - реалност, а не фикция

За първи път в България ще има официална научна конференция, посветена на ИЗВЪНЗЕМНИЯ РАЗУМ. Събитието ще се проведе на 14.11 в София, като на него ще изнесат лекции чуждестранни лектори. Специалната сесия, Извънземен разум, е част от 10-та юбилейна конференция към Института за космически изследвания и технологии към БАН, посветена на темите: Космос, Екология и Сигурност.

Подобен форум се случва у нас за първи път на толкова сериозно научно ниво. В контекста на основната тема: Космос и Сигурност, ще се дръпне завесата пред една тема “табу” – възможния в скоро време контакт с други космически цивилизации. Време е човечеството да започне да говори спокойно и разумно по тези теми и то на здрава научна основа. Необходимо е да се достигне до една възможно най-широка визия за това какво е живот и съзнание, за да се подготвим адекватно за бъдещ контакт със същества, които са на нашето ниво на развитие или дори на по-високо. За целта трябва да се създадат необходимите платформи и научни звена, които да подходят открито и сериозно по темата и то в пълно взаимодействие с обществото. Важно е да се проследят постигнатите резултати на вече съществуващи в Европа, САЩ и Русия лаборатории за аномално изследвания, както и на групи за систематично наблюдение на небето с цел регистрирането на аномални явления.

Витамин B3 бил дошъл от далечния космос

Витамин В3, известен също като никотинова киселина или ниацин е жизненоважен за метаболизма и е бил с ключова роля за развитието на ж...

Като лектори ще се изявяват:

1. Д-р Роберто Пиноти – научен секретар на Италианската уфологична организация, който ще говори за развитието на уфологията в Европа и някои реални случаи на наблюдавани НЛО обекти на нашия континент. Д-р Пиноти ще разкаже и за официалната международна среща във Вашингтон, където през пролетта на 2013 г. учени, генерали и уфолози от цял свят са обсъждали стратегията на поведение на човечеството при контакт с извънземни.

2. Д-р Емон Ансбро – директор на Кингсландската обсерватория - Ирландия, ще представи проектите на тяхната институция за изследване на неидентифицирани аерокосмически феномени и създаването на автоматизирана система за регистрация и наблюдение на такъв род явления и обекти. Ще бъдат представени случаи на регистрирани НЛО чрез създадената система за наблюдения в Ирландия - първият научно обсонован и реализиран пробив по тема.

3. Люси Прингал – ръководител на групи в Англия за регистриране, класификация и изучаване на „житни кръгове” – аномалните пиктограми в полетата на Англия.

Нещо мърда и свети на Марс

Снимки на светещо същество, напомнящо човешка фигура, а в някои моменти – на ангел с криле, е направил марсоходът Curiosity на по...

4. Д-р Ерлинг Странд – ръководител на група за систематично наблюдение на аномалните светлини в Норвегия, ще представи развитието и изследванията на техния научен колектив, като специално ще се обърне внимание на необяснените спираловидни светлини в небето на Норвегия.

5. Проф. Лъчезар Филипов – Институт за космически изследвания и технологии - БАН, ще изнесе доклад за извънземния разум и съвременната физика.

6. Филип Филипов – ще изнесе доклад относно Фракталната визия за Вселената и възможната поява и разгръщане в Космоса на различните форми на съзнание и живот.

Конференцията ще се проведе на 14 ноември 2014 г. (петък), като нейното начало ще бъде от 9:00 часа в РУСКИЯ КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР В СОФИЯ, ул. “Шипка” №34. Официалният език е английски, ще има осигурен български превод. На конференцията ще могат да присъстват всички желаещи, като наличните места в залата са около 500. Такса за посещение на сесията - 30 лв. Тъй като лекциите започват от 9:00, желаещите да присъстват ще трябва да дойдат 45-60 минути преди началото на конференцията, за да имат възможност да си закупят билет и да заемат своите места. Лекциите ще следват една след друга, като предимство спрямо времето ще имат международните лектори, защото времето на конференцията е ограничено до 14:00. В края на сесията ще има време за въпроси към лекторите и дискусия по темата.

Мексиканска телевизия: В България видяха истинско извънземно!

Мексиканската телевизия Tercer Milenio на журналиста и уфолог Жайме Маусан излъчи материал, посветен на фотографирано преди време извън...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос