Съществуват гигантски планети, просто ние не ги виждаме

17882
Съществуват гигантски планети, просто ние не ги виждаме
Снимка: YouTube

Учени направиха сензационно откритие. Те разказаха, че всъщност съществуват планети гиганти, но ние не ги виждаме дори с мощни телескопи, пише Planet Today.

И изобщо откриването на планета в Космоса не е лесна задача. За тази цел не може да се ограничаваме само с наличието на телескопи. Учените, които се занимават с планетите, осъществяват множество различни изчисления за светлината, разстоянието и гравитацията, за да открият чужд свят. Освен това, колкото по-далече се намира планетата от Земята, толкова по-сложно е да се забележи.

Учените: Има много по-подходящи за живот планети от Земята

Земята може да се окаже не последен пристан за нашата цивилизация. Оказва се, че ако някой ден в бъдеще се наложи да сменим планетата п...

Ново изследване показало, че съществува доста голяма вероятност в Космоса да съществуват планети гиганти, които превъзхождат 10 пъти размерите на Юпитер. Такива планети са способни да създават около себе си огромни спирални дискове. Тези дискове възникват веднага след като в пространството се появи звезда.

Провеждайки поредното изследване, учените са потвърдили своите догадки, че планетите, с помощта на гравитацията, могат да изменят структурата на диска. За да разберем какви нарушения са настъпили в диска и да се убедим, че тези изменения са поради наличието на огромна планета, можем да си представим нещо от рода на пистолет, който формира планетите.

Изучавайки няколко изображения, които са получени от мощни телескопи, и компютърно моделиране, изследователите получили много нова информация за далечните пространства.

Ако теорията им се потвърди, то нашите представи за формирането на звездите ще претърпят съществено изменение, а в бъдеще ще бъдат открити нови планети.

Диамантените планети не стават за живот

Много небесни обекти вълнуват земното ни въображение. Например богатите на въглерод планети. Както е известно, въглеродът е ключов елем...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com