Титан може би е населен с гигантски същества

35432
Титан може би е населен с гигантски същества

Планетолози от САЩ и Германия са изучили възможните форми на екстремен живот, които могат да присъстват на различните от Земята планети и техните спътници, пише Мегавселена.

По-конкретно учените са допуснали съществуването на гигантски дълголетни организми на Титан. Резултатите от изследването на авторите са публикувани в сп. Life.

Извънземните, които ни присветнаха от Марс не били извънземни

В светлинната точка, която се появява на снимки, направени на Марс от американския робот "Кюриозити" на 2 и 3 април, няма нищо мистери...

Планетолозите разгледали форми на живот, които биха могли да присъстват на небесни тела от рода на Марс и Титан (най-големия спътник на Сатурн). Според учените организмите на Марс в качеството на вътреклетъчна течност може да съдържат водороден прекис, а животът на съществата на Титан може да е основан изключително на химията на въглеводородите.

Работата на учените, подкрепена от Европейския изследователски съвет, е мотивирана от успехите на телескопа "Кеплер" по търсене на планети извън Слънчевата система (екзопланети) и необходимостта от оценка на условията, в които е допустимо съществуването на живот, непротиворечащ на известните на науката закони на физиката и химията.

"Ако не разглеждате различни варианти за това, какъв може да е животът, няма да знаете и как да го търсите", отбелязва Дирк Шулц-Макуш от Вашингтонския университет, един от авторите на изследването. Той добавя, че учените не твърдят съществуването на необичайни организми на Марс и Титан, но отбелязват, че "тяхното съществуване съответства на физичните и химичните закони, както и на биологията".

Студените (в сравнение със земните) условия ще доведат дотам, че обмяната на веществата на организмите на Титан ще бъде много бавна, а техните клетки ще имат изключително големи размери. Стареенето на живите същества в такива условия ще протича много по-бавно, отколкото при обитателите на Земята.

Вижте какво казаха от НАСА за извънземните

„Възкресеният“ телескоп „Кеплер“ е открил между съзвездията Лебед и Лира планети, които по размер и условия при...

"Само откриването на извънземен живот и втора биосфера ще ни позволи да проверим тази хипотеза", отбелязва Шулц-Макуш. По думите му това би било "едно от най-великите постижения на нашия вид".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос