ВИДЕО: Видяха мечка на Марс

24890
ВИДЕО: Видяха мечка на Марс

В мрежата се появи видео на "мечка", запечатана на снимка от Марс, съобщава Express.

Както пише изданието, "откритието" принадлежи на група виртуални археолози, специализирани в изучаването на изпратени от Марс снимки.

"Стоунхендж" се появи на Марс

Това видео е монтирано от снимки и видео на марсианската повърхност, публикувани на официалния сайт на НАСА. Авторът предлага да обърне...

На една от тях изследователите привидели… животно. Според главния редактор на портала Ufo Sightings Daily Скот Уоринг съществото напомняло мечка, но с дълга опашка като на маймуна. Уфологът е на мнение, че в кадъра е попаднало живо същество, бродещо из скалите.

НАСА публикува снимките от Червената планета в открит достъп. Повечето от снимките са черно-бели, които предизвиква недоволството на астрономи и уфолози. Привържениците на конспиративни теории са убедени, че това се прави умишлено, за да може по-трудно да се съзрат признаци на марсиански живот.

Естествено, НАСА не коментира въпросната находка, тъй като в последно време подобни "открития" стават все повече. Виртуалните археолози вече са намирали какво ли не на снимки от Марс – рак, жена, целуващи се извънземни, левитираща лъжица, саркофаг на загинал воин и дори статуя на Буда.

Учените приписват всички тези привидения на бурната фантазия на уфолозите. Причудливите форми се обясняват с ерозия, игра на сенки и парейдолия – оптична илюзия, при която виждаш това, което искаш да видиш.

Уникална снимка на марсианска дюна

Изображение на марсианските дюни с висока резолюция е публикувала НАСА. То е създадено с помощта на инструмента за визуализация Imaging...

Независимо от това подобни видеа са много популярни в мрежата. Ето и видеото с "марсианската мечка" вече е предизвикало бурни спорове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос