Астероид гигант и астероид джудже ще прелетят на Бъдни вечер

16991
Астероид гигант и астероид джудже ще прелетят на Бъдни вечер

Гигантски астероид с продълговата форма ще прелети над Земята на Бъдни вечер. Той не представлява опасност за Земята, уточняват от НАСА.

Специалистите от Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство провеждат постоянен мониторинг на небесните обекти. Учените напомнят, че на различно разстояние от Земята всеки ден прелитат астероиди.

Астероид чудовище лети към Земята

Руският роботизиран телескоп "Мастер" е открил потенциално опасен за Земята астероид, съобщава Интерфакс. Този телескоп е разположен в...

Според данните нито един от тях не представлява опасност за планетата в близко бъдеще.

Астрофизиците са преброили 31 астероида, които до края на годината ще се озоват в сравнителна близост до Земята. Най-малкият, както и най-големият от тях се очакват на 24 декември.

В първия случай става дума за обекта 2011 YD29 с диаметър 15-33 метра, който ще прелети на разстояние, което превишава 9,7 пъти разстоянието до Луната. А най-голямото небесно тяло 2003 SD220 (163899) с диаметър 2,5 километра ще прелети на 24 декември ще прелети на разстояние 11 милиона километра, което е 28 пъти повече от разстоянието до Луната.

Той ще може да се наблюдава само при наличието на сравнително мощна техника. Интересът на астрономите е предизвикала формата на този астероид – тя е силно удължена, което не е типично за подобни небесни тела.

Хулоуинският астероид може да е мъртва комета

Астероидът 2015 TB145, който в навечерието на Хелоуин ще се сближи до Земята на разстояние, съпоставимо с дистанцията до Луната, почти ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com