Извънземните са измрели, затова не ги намираме!

16795
Извънземните са измрели, затова не ги намираме!

Планетолози обясниха мълчанието на потенциално съществуващите извънземни. Резултатите от изследването са публикувани в сп. Astrobiology, а накратко за тях разказва сайтът на Австралийския национален университет.

Според учените сложните форми на живот (включително разумен) на планети в други звездни системи се явяват изключително рядко явление и не са разпространени широко във Вселената, както смятат някои учени.

SETI не откри извънземните

Необичайната звезда KIC 8462852 хвърли в недоумение астрономите със загадъчно снижаване на яркостта, което накара някои астрономи да см...

Животът, в случай че възникне на екзопланети, не успява да се развие до сложни многоклетъчни форми, както на Земята, и загива. Причината за това е неспособността на небесните обекти да поддържат годни за живота условия.

Появата на човека на Земята е свързано с милиарди години еволюция. Венера, Земята и Марс преди четири милиарда години са имали сходни условия на своите повърхности. Но само Синята планета е съумяла да ги съхрани за поддържането на живот. На Венера днес е прекалено горещо, а на Марс – прекалено студено.

Специалистите посочват, че поддържането на комфортни условия на екзопланетите може да е свързано с дейността на живите организми за създаването на парников ефект.

Ако някога човечеството успее да посети други планети, на които е имало живот, то според учените хората ще открият останки не от сложни, а от прости организми.

Не били извънземните в съзвездие Лебед, най ми били кометите

Загадъчната звезда KIC 8462852 в съзвездие Лебед снижава рязко своята плътност не поради присъствието на високоразвита цивилизация на и...

"Повечето фосили във Вселената ще принадлежат на загинали микроби, а не на многоклетъчни видове – като динозаври или хуманоиди, които са се развивали в продължение на милиарди години", заключават изследователите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос