Как се е появил червен квадрат в Космоса?

8393
Как се е появил червен квадрат в Космоса?

Как може да се образува мъглявина във формата на квадрат? Астрономите засега не се наемат да дадат еднозначен отговор. Но звездната система от горещи небесни тела, известна като MWC 922, очевидно е включена именно в такава мъглявина.

Представеното изображение съчетава две инфрачервени снимки, направени с помощта на телескопа Hale в Паломар, Калифорния, и от Keck-2, разположен в планината Мауна Кеа на Хаваите.

Ще ви се да има извънземни в съзвездие Лебед, ама...

Астрономите Майкъл Хипке от Германия и Даниел Ангерхаузен от САЩ са изчислили, че около звездата KIC 8462852 в съзвездие Лебед не може ...

Учените се разминават в мнението, че най-вероятна причина за появата на червения квадрат са конични газови изхвърляния, излизащи от централната звезда или звезди в последния стадий от еволюцията.

Тези конуси в MWC 922, при наблюдение от определени страни, имат почти правилни ъгли (60°). Хипотезата потвърждава и наличието на радиални линии на изображението, които създават визуален ефект във вид на стени.

Изследователите смятат, че при поглед отстрани на основата на всеки от конусите те ще изглеждат като гигантските пръстени на свръхновата 1987А. И това може да означава, че ще дойде време, когато MWC 922 също ще се взриви.

 

Студент "загуби" една от най-ярките звезди

Австралийският студент Пол Стюарт е анализирал снимки на звездата CW Лъв – една от най-ярките в инфрачервения диапазон &ndas...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос