Mars One разказа какво следва

11384
Mars One разказа какво следва

Представители на проекта Mars One информираха за предстоящите квалификации и разказаха за шест нови кандидати. Последните ще заменят отпаднали претенденти, които по различни причини нямат възможност да продължат.

В шесторката нови претенденти за еднопосочен полет към Червената планета влизат доктор Бхупендра Сингх от Индия, Юри Рафаел Лопес Фариас от Уругвай, Стив Менаа от Ирландия, както и трима американци – Робърт Даниъл Голдън, Кели Джерарди и Хамптън Блек, прославил се с това, че изпратил за конкурса видео, в което се представил като персонаж от сагата "Междузвездни войни".

Подбраха 100-те финалисти за еднопосочен полет до Марс

Избрани са стоте финалисти, които в рамките на спорния проект Mars One ще заминат на еднопосочно пътуване до Марс, пише Newsweek. Броя...

Всички тези хора са подбрани предварително като резервни потенциални кандидати за следващия тур и отговарят на всички изисквания.

От Mars One дават и по-подробна информация за следващите квалификации за бъдещите невъзвръщенци. Към момента са отбрани стоте най-добри претенденти. Сред тях са 50 мъже и 50 жени. 42-ма от тях са от Северна и Южна Америка, 28 – от Европа, 16 – от Азия, 7 – от Африка, и 7 – от Океания.

Следващият подбор ще трае 5 дни. Ще бъдат образувани групи от 10-15 души, които ще трябва да се справят с необичайни проблеми. Изпитанията ще позволят на комисията да наблюдава как кандидатите за заселници на Марс работят в екип.

След този етап ще останат 40 кандидати, които ще преминат през следващата цедка – изолация. Те ще прекарат заедно девет дни в изолатор.

Българката, която ще "живее" на Марс: Човешкият фактор е най-голямото предизвикателство при колонизирането

"Mars Society" е най-голямата неправителствена организация в света, посветена на изследването и заселването на хора на Марс. Тя стои за...

"Това е изключително важен етап – необходимо е да видим как претендентите си взаимодействат помежду си в ситуации на продължителен тесен контакт – коментира д-р Норбърт Крафт, главен лекар на проекта Mars One. – Както по време на пътешествието към Марс, така и след пристигането нашите космически кадети ще прекарват по 24 часа рамо до рамо. Именно в такива ситуации започват да дразнят най-обикновени неща в събеседника. Нашата работа е да отсеем тези, които най-добре ще изпълнят тази задача и работа в подобни условия."

След фазата на изолация ще останат 30 кандидати, които ще преминат интервю с продължителност около четири часа. То ще има за цел да провери годността на човека за продължителни космически мисии и за работа на Марс.

После ще останат 24 кандидати, на които ще бъда предложена пълна заетост по проекта.

Планира се през 2022 година първата четворка доброволци (две жени и двама мъже) да се отправи в еднопосочен полет към Червената планета и да образува там първата марсианска колония.

ОАЕ забрани на мюсюлманите да участват в проекта "Марс 1"

Духовници издадоха фетва, която забранява на мюсюлманите да живеят на Марс. Те смятат, че опитът да се създаде дом на Червената планета...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com