НАСА се съсредоточава върху кацането на Марс

10566
НАСА се съсредоточава върху кацането на Марс

В близките десетилетия НАСА ще се съсредоточи изцяло върху кацането на астронавти на Марс. В плана за усвояване на Космоса САЩ разчитат на частни компании при разбиране на запазването на важната роля на МКС до 2024 година.

Такъв е основният лайтмотив от конференцията по въпросите на частното усвояване на Космоса, която се провежда в Хюстън, Тексас, пише ТАСС.

НАСА постави шестима души в изолация за 1 година

Екип на НАСА бе настанен в купол близо до неактивен вулкан в Хавай, в който трябва да живее в рамките на проект за симулиране на услови...

Три етапа на програмата

Тон на форума задал директорът на НАСА Чарлз Болдън, който запознал над 1500-те участници с главните фази на космическата програма на САЩ. Първата фаза е започнала с експлоатацията на многоцелеви кораби "шатъл". Крайната цел е осигуряването на живота на хора на Марс и постигането на така наречената независимост от Земята – "минимум помощ и отстраняване на значителните задръжки в комуникацията".

Болдън признал постиженията на руската космонавтика. "При успехи на нашите партньори в областта на частните полети ние успяхме да осигурим МКС с провизии, научно и друго оборудване до 2024 година", отбелязва шефът на НАСА.

НАСА работи с 350 частни партньори

Болдън се постарал да даде представа за мащаба на взаимодействие с частни американски компании. "Работата на нашите частни екипи сега се провежда в 35 щата с 350 партньори", отбелязал Болдън.

НАСА планира да изпрати самолет на Марс

С помощта на различни роувъри Американската Национална космическа агенция (НАСА) активно изучава повърхността на Червената планета от 9...

Присъстващият на форума генерален консул на Русия в Хюстън Александър Захаров напомнил, че "общият обем услуги, които са предоставени от частното усвояване на Космоса през миналата година, е бил 320 млрд. долара. Нови насоки са станали космическата медицина, усвояването на Марс, програмата "Орион".

Без политически нападки

Участниците във форума се въздържали от политизация на въпроса за взаимодействието с Русия в усвояването на Космоса. "Всички признаха ролята на Русия на МКС, особено когато се засягаше космическият туризъм. Никакви нападки, политически твърдения, които звучат в Конгреса", отбелязал Захаров.

Планира се МКС да бъде използвана до 2024 годиина. Корпорациите Lockheed Martin, Boeing и Space Х създават кораба Orion по поръчка на НАСА, предназначен за марсианско пътешествие, предвидено за средата на 30-те години, както и два кораба, които ще служат като "космическо такси" за доставка на астронавти на орбиталния комплекс.

НАСА планира да обяви състава на новия отряд астронавти в средата на 2017 година. В същото време трябва да започнат изпитателни полети с корабите CST-100 Starliner и Dragon, които ще усвояват маршрута от космодрума в Кейп Канаверал до МКС.

НАСА започна експеримент с първите хора до Марс

НАСА стартира експеримент, свързан с подготовката за изпращането на първите хора до Марс. Шест души - три млади жени и трима мъже, са...

Едновременно продължават изпитанията на Orion, извършил първия си пробен полет в автоматичен режим през декември 2014 г. Тези транспортни средства трябва да сменят совалките, спрени преди четири години, и да станат алтернатива на руските кораби "Союз".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос