Човекът тръгва на лов за вода, злато и платина в Космоса

22698
Човекът тръгва на лов за вода, злато и платина в Космоса
Безпилотен космически кораб ще се заеме с търсене на нови астероиди

Частна компания планира да пусне безпилотен космически кораб, който ще се заеме с търсене на нови астероиди с цел добив на полезни изкопаеми от тях. Arkyd ще търси злато, платинови метали и вода, предаде Ройтерс.

Водата представлява особен интерес за изследователите, тъй като е необходима за добив на гориво, което ще намали разходите за търсене и изследване на астероидите.

Застрашава ни космическа радиация

Учените прогнозират, че през следващите десетилетия слънчевото магнитно поле ще претърпи драматични промени, които ще повлияят както ...

На орбита около Земята ще бъдат създадени складове с гориво, от които ще се възползват НАСА и други организации, за да захранват своите кораби. Именно тези складове ще са един от източниците на приходи за Planetary Resources.

В проекта участват известни бизнесмени, сред които Лари Пейдж и Ерик Шмид от Google, режисьорът Джеймс Камерън и др. Първи резултати се очакват през 2022 г. Задачата е сложна, но изгодата от нея за човечеството ще бъде колосална, коментира Питър Диамандис, основател на Planetary Resources.

Междувременно американската компания SpaceX обяви официално, че първият частен полет към Международната космическа станция с капсулата Dragon ще стартира на 7 май, след като вчера беше отложен с една седмица.

НАСА и космическият център Кейп Канаверал одобриха молбата на SpaceX да насрочи на 7 май нова дата за опита да изстреля капсулата Dragon, обяви говорителката на компанията Кирстин Брост Грантъм.

Отклоняват астероид, застрашаващ Земята

Учените възнамеряват да отклонят траекторията на астероида Апофис. Космическото тяло ще прелети в опасна близост покрай нашата плане...

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос