Неизвестни галактики облъчват Вселената

6211
Неизвестни галактики облъчват Вселената

Неизвестен тип галактики е открит при изучаването на архива данни, събрани от радиотелескопа ALMA, става ясно от съобщение на международния екип учени от обсерваторията Atacama Large Millimeter Array (ALMA).

Мащабното изследване е проведено от специалистите от Токийския университет. Като анализирали големите масиви от данни, те са ги систематизирали по природата на фоновото инфрачервено лъчение. Учудващо идентифицирането е установило само 60% от източниците, а останалите 40% от общото фоново космическо лъчение имат неизвестна природа.

Откриха най-старите галактики във Вселената

Астрофизици откриха група галактики, съществували в ранния период на Вселената, става ясно от съобщение на Европейската южна обсерватор...

"Нямаме си и най-малка представа що за източници може да са това – казва Масами Оучи, един от авторите на изследването. – Може само да предполагаме, че това са неголеми галактики от неизвестен тип, изцяло скрити от прах. Резултатите от изследването ясно сочат съществуването на загадъчни астрономически обекти в различни части на Вселената. Ще се постараем да ги открием в хода на бъдещите наблюдения с ALMA."

В хода на спектралния анализ са открити 133 много бледи обекта, в които учените разпознали галактики джуджета. Те били открити там, откъдето идвало фоновото инфрачервено лъчение.

Забележително е, че един от откритите източници се е оказал и най-бледият в историята на космическите наблюдения. Според изчисленията той е пет пъти по-блед от всеки друг откриван досега обект.

 

Учени са претърсили 100 хил. галактики, без да открият следи от извънземни

Представата, че човечеството е само във Вселената е по-плашеща от представата да открием извънземна раса, която би искала да ни изяде и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос