Вижте видео от кацането на „Фила“ върху кометата

7864
Вижте видео от кацането на „Фила“ върху кометата

Европейската космическа агенция (ESA) е качила в YouTube видео от кацането на сондата "Фила" върху кометата 67P (Чурюмов-Герасименко).

Видеото е монтирано от седем кадъра, които "Фила" е направила при кацането на 12 ноември 2014 година. Всеки кадър се демонстрира в продължение на 10 секунди и изображението е редактирано така, както се е изменяла картината при приближаване на космическия апарат към небесното тяло.

Защо кометата пее?

Изглежда, учените са открили източника на странните "песни" на кометата 67P/Чурюмов-Герасименко. През август 2014 г. апаратът "Розета"...

Автор а видеото е Якуб Кнапик (Jakub Knapik) от полското видеостудио Platige Image. Видеото се съпровожда от инструменталната музика на композицията Saline от албума Experiments in Mass Appeal от 2008 година на групата Frost*.

Сондата "Фила" е изпратена към небесното тяло 67P заедно с космическия апарат "Розета". Това е първото в историята меко кацане върху ядрото на комета. Мисията "Розета" се координира от Европейската космическа агенция с подкрепата на НАСА.

Данните, получени от "Розета", са необходими за обяснение на процесите по еволюция на Слънчевата система и появата на вода на Земята.

"Розета" засне изхвърлянето на газ от кометата

Сондата "Розета" е получила качествени снимки на мощни струи газ, изхвърляни от недрата на кометата Чурюмов-Герасименко с приближаванет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос